Od 23.4. do 30.4. bude probíhat technická odstávka systému e-shopu. Vaše objednávky budeme expedovat po tomto termínu. Děkujeme za pochopení.
Zavolejte nám (Po-Pá 9-16)
Masážní válečky na obličej - správná aplikace a výhody používání

Masážní válečky na obličej - správná aplikace a výhody používání

Čistá Medicína 20. 09. 2023 Masážní válečky na obličej

Nadšení kolem krásy a péče o pleť nikdy neklesá, a v posledních letech se objevila nová hvězda na nebi kosmetických trendů – masážní válečky na obličej. Tyto jednoduché nástroje, které mohou připomínat dávné rituály královského dvora, mají však mnohem více výhod, než by se na první pohled mohlo zdát. Pokud jste se dosud neodhodlali k jejich zkoušení, mohli byste zjistit, že masážní válečky jsou tím, co vaší pleti chybělo.

Co jsou masážní válečky na obličej?

Masážní válečky na obličej jsou kosmetickými nástroji, které se staly oblíbenými pro své relaxační a omlazující účinky. Obvykle jsou vyrobeny z různých materiálů, jako je jadeit, růženín nebo opál, a mají dva válečky různé velikosti, které se pohybují po pleti. Tato dvojitá válečková konstrukce umožňuje lepší masáž a tvarování obličejových kontur.

Jak používat masážní válečky na obličej?

Používání masážního válečku na obličej je snadné a může se stát příjemnou součástí vaší každodenní péče o pleť. Zde je několik kroků, jak na to:

1. Čistota je klíčová: Před masáží obličeje vždy důkladně vyčistěte pleť a naneste oblíbený hydratační krém nebo olej. Čistá a hydratovaná pleť je základem pro úspěšnou masáž.

2. Začněte od středu: Položte váleček na střed vašeho obličeje, obvykle na čelo nebo bradu, a pomalu jimi rolujte ven směrem ke spánkům. Tento krok pomáhá stimulovat lymfatický systém a odvádět pryč toxiny.

3. Pokračujte směrem nahoru: Pokračujte v masáži nahoru směrem k lícním kostem. Tento pohyb pomáhá zpevňovat pleť a zvyšovat její pružnost.

4. Oční partie: Pro masáž okolí očí použijte menší váleček. Začněte ve vnitřním koutku oka a jemnými tahy směřujte ven. Tato technika může pomoci snížit otoky a tmavé kruhy pod očima.

5. Krk a dekolt: Nezapomínejte ani na krk a dekolt. Válečky můžete použít i na tyto oblasti, abyste dosáhli jednotného tónu pleti.

6. Opakujte: Opakujte tento proces po dobu 5-10 minut jednou denně. Masážní válečky můžete používat ráno nebo večer, podle svého času a potřeb vaší pleti.

Jaké jsou výhody masážních válečků na obličej?

  • Zlepšení cirkulace krve: Masážní válečky pomáhají zlepšit průtok krve a lymfy, což může přinést více kyslíku a živin do pleti a odstranit toxiny.

  • Redukce otoků: Použití válečků může pomoci redukovat otoky obličeje, zejména v oblasti očí.

  • Zpevnění pleti: Pravidelná masáž může zvýšit pružnost pleti a zpevnit kontury obličeje.

  • Omlazení pleti: Díky zvýšenému průtoku krve může masážní váleček pomoci omladit pleť a snížit intenzitu vrásek a jemných linek.

  • Relaxace: Masážní válečky poskytují relaxační zážitek, který může pomoci snížit stres a napětí.

Závěr

Masážní válečky na obličej se staly oblíbeným doplňkem péče o pleť, a to z dobrého důvodu. Jednoduchým a příjemným způsobem mohou pomoci zlepšit kvalitu pleti, zvýšit její pružnost a relaxovat. Nezapomeňte však, že výsledky nejsou okamžité, a pravidelnost je klíčová. Pokud hledáte nový způsob, jak si dopřát péči o pleť, masážní válečky by mohly být právě tím, co potřebujete pro svou krásnou pokožku.