Od 23.4. do 30.4. bude probíhat technická odstávka systému e-shopu. Vaše objednávky budeme expedovat po tomto termínu. Děkujeme za pochopení.
Zavolejte nám (Po-Pá 9-16)
Přírodní kolagen

Přírodní kolagen

Čistá Medicína 19. 07. 2017 Kolagen

Kolagen je „proteinem mládí”, který představuje více než 30 % podíl z lidských bílkovin a až 70 % podíl bílkovin v kůži. Kolagen spolu s elastinem utváří ve škáře elastickou síťku, která jí dodává pružnost a pevnost. Stejně tak v ní váže vodu a lipofilní látky, rozhoduje o kondici pojivové tkáně, tedy ve skutečnosti o kondici našeho celého organismu. 

Přírodní kolagen reprezentuje jeden z největších vynálezů světové biochemie a biotechnologie. Tento produkt Vám pomůže oklamat plynoucí čas. Ne nadarmo ho mnozí nazývají elixírem mládí, protože právě tím pro mnohé je. Můžete se zde seznámit s jeho opravdu až zázračnými vlastnostmi a účinností, se kterou se již seznámily tisíce žen (ale i mužů)...

Na rozdíl od běžných kosmetických přípravků, které někdy dokáží odstraňovat následky stárnutí kůže, kolagen útočí již na jeho příčiny. Vynález metody hydratace rybího kolagenu se stal jedním z největších vynálezů biochemie 20. století.Přirodní kolagen si totiž zachovává dokonce i po uložení v nádobě ze skla strukturu trojité šroubovice - helisy, která je typická pouze pro bílkoviny živých organismů. Je pravděpodobně jedním z největších objevů světové kosmetologie i biotechnologie bílkovin. Dodnes však nebyl využit nejoptimálnějším způsobem. Tento výrobek nemá nic společného s dosud v implantologii a kosmetologii používanými hydrolyzáty hovězích kolagenových vláken. Nemá tedy nic společného s kolagenem - "z peptidové mrtvoly". Je to živá bílkovina, revoluční objev! Produkty rozpadu třířadého rybího kolagenu šlechtí mezibuněčnou kožní tkáň stimulujíc fibroblasty ke zvýšené "produkci" vlastního kolagenu. Tuto schopnost nemá ve světové kosmetice žádný jiný výrobek.

Hydrát rybího kolagenu je roztokem z čistého kolagenu, z biochemického hlediska stále "živého", a proto také biologicky aktivního.

Co je to Přírodní Kolagen?

Je to gel, tvořený z molekulami rybího kolagenu, ke kterým se při procesu jeho hydratace (objevu světové biochemie) připojují molekuly vody. Jediný „živý” (zachovává konformaci trojité šroubovice) bílkovinný přípravek ve světové kosmetologii. Rybí kolagen v molekulárním stádiu je charakterizován transdermálností, která by v případě hydrolyzovaných kolagenů s většími molekulami nebyla možná. Stejně tak je typický téměř identickou strukturální stavbou s kolagenem lidským. Tato vlastnost rozhoduje o jeho biologické aktivitě, ovšem pouze pod podmínkou skladování ve sterilních podmínkách a při maximální teplotě do 28°C. Díky jednoduché a hygienické aplikaci pomocí pumpičky můžete dávkovat přesně takové množství, jaké pro péči o své tělo potřebujete.

Jak působí?

Kolagen v našem organismu podléhá procesu neustálé přeměny. Dokud tento proces účinně probíhá, vaše pokožka vypadá mladě a zdravě. Tělesný kolagen vzniká v produkčních buňkách: fibroblastech a chondrocytech, při procesech zvaných kolagenogeneze. Přírodní Kolagen nebojuje s následky, jak tomu bývá u většiny kosmetických anti-age prostředků, ale útočí na přímou příčinu stárnutí pokožky - nedostatek kolagenu. Produkty rozpadu trojité šroubovice na pokožce tzn. jednotlivé spirály a peptidové řetězce pronikají pod svrchní vrstvu pokožky a následně stimulují fibroblasty k produkci tělesného kolagenu. Přírodní Kolagen je třeba chránit před příliš vysokou teplotou - nad 25°C. Každé balení bývá zabezpečeno speciálním polystyrenovým termickým obalem, aby se do vašich rukou dostával vždy pouze výrobek nejvyšší kvality. Více také zde: collagen powder.

Jak jej používat?

Ke kolagenové terapii je vhodné pokožku připravit pravidelným peelingem, prováděným opakovaně  1-2 krát týdně, aby bylo kolagenu ulehčeno proniknout vaší pokožkou.

Přírodní Kolagen, produkovaný ve třech stupních pigmentace (Platinum, Silver, Graphite), je určen pro péči o různé tělesné partie. Nanášejte vždy pouze tenkou vrstvičku na čerstvě omytou a ještě vlhkou pokožku. Počkejte, až se přípravek zcela vstřebá. Tehdy pocítíte lehké napětí a stažení pokožky. Jest to zcela správný efekt, který zanikne po použití kosmetického přípravku, jako je například denní či noční krém, případně tělesný balzám.

Pokud zůstaly na Vašem těle viditelné stopy kolagenu, které připomínají olupující se svrchní vrstvu pokožky, znamená to, že bylo jednorázově naneseno příliš velké množství přípravku.

Pro pokračování kolagenové kůry doporučujeme Kosmetickou řadu Colway.

Proč to stojí za to vyzkoušet?

Díky pravidelnému používání Přírodního Kolagenu 1-2 krát denně získáte:

  • zlepšení zvlhčení a zpevnění vaší pokožky
  • opoždění přirozených procesů stárnutí
  • viditelné zlepšení celistvosti pokožky
  • vyhlazení a zesvětlení jizev a strií
  • posílení ochablé pokožky (rovněž na stehnech, hýždích, prsou)
  • regenerace vlasů i nehtů

Související produkty

Doprava zdarma
Sleva -3%

Colvita 120 kapslí

Máme na skladě, v pondělí 29. 4. u vás
2 990 Kč
2 890 Kč

Sleva -20%

Zlatý Atelokolagen 50 ml

Momentálně nedostupné
1 990 Kč
1 590 Kč