Kvalitní chlorella je silně tmavá (viz naše fotografie). Tmavá barva poukazuje na vysoký obsah chlorofylu, a tedy vhodné podmínky při pěstování.
Minimum firem nabízí Chlorellu japanese dezintegrovanou (tedy s rozrušenou buněčnou stěnou). Využitelnost takovéto chlorelly je prakticky nulová, jediným efektem je mechanické čištění střeva. Salvia Paradise®dodává kvalitní dezintegrovanou Chlorellu japanese, jejíž využitelnost je až 83 % biomasy.
Pozor, pro dobré vstřebání chlorelly je nutné rozrušení buněčné stěny (dezintegrace). Toto je u produktu Salvia Paradise® zaručeno.
Tyto vlastnosti předurčují chlorellu pro udržení vitality a energie. Nové studie ukazují, že moderní člověk se během několika let bez GREEN FOOD pravděpodobně neobejde. Civilizační vlivy a okolí plné toxických látek, toto vše působí na naše těla a jak se zdá, momentálně nejúčinnější obranou jsou ZELENÉ POTRAVINY v čele s chlorellou a spirulinou. Tyto umožňují efektivně toxické látky a volné radikály z těla odbourávat a zároveň dodávají látky potřebné, které se v naší stravě vyskytují minimálně.
Mnohdy se lze na internetu setkat s odkazem, že Chlorella pyrenoidosa je účinnější než Chlorella vulgaris, což samo o sobě vypovídá o nedůvěryhodnosti prodejce. Chlorella vulgaris je název rodový, jenž obsahuje asi 10 druhů chlorelly (pyrenoidosa, kessleri atd.).
Chlorellu užíváme všude tam, kde potřebujeme:
- čistit organismus,
- podpořit přirozenou obranyschopnost organismu – imunitní zdraví,
- udržet vitalitu a energii,
- podpořit správné trávení,
- normální fungování jater,
- normální zdravou činnost srdce a cév.
Chlorella a spirulina jsou a budou mnohem častěji využívány díky svým antioxidačním vlastnostem, zvláště v dnešním hektickém světě plném toxinů.
Doporučené dávkování a způsob přípravy: Půl čajové lžičky chlorelly rozmícháme ve vodě a vypijeme. Užíváme 3× denně. Dávkování půl čajové lžičky je vyšší než je obvyklé. V případě nevolnosti doporučujeme dávkování snížit.
TIP na přípravu: Do sklenice s práškem přidáme pouze 2× více vody nežli prášku a rozmícháme na pastu, kterou rozředíme tekutinou – při takovémto postupu nevznikají hrudky.
Původ: Japonsko
Surovina pro přípravu bylinného čaje – nálevu
Tabulka nutričních hodnot:
|
Nutriční hodnoty ve 100 g
|
V DDD** (1,5 lžičky = cca 5 g)
|
Energetická hodnota
|
1 691 kJ/404 kcal
|
85 kJ/20 kcal
|
Bílkoviny
|
64 g
|
3,2 g
|
Sacharidy
|
10 g
|
0,5 g
|
- z toho cukry
|
0 g
|
0 g
|
Tuky
|
13 g
|
0,7 g
|
- z toho nasycené mastné kyseliny
|
1,9 g
|
˂ 0,1 g
|
Vláknina
|
14 g
|
0,7 g
|
Sůl
|
0,04 g
|
˂ 0,01 g
|
Železo
|
57,1 mg
|
2,9 mg (20,4 %)*
|
Riboflavin (Vitamin B2)
|
5,88 mg
|
0,29 mg (21,00 %)*
|
Kyselina listová
|
2 000 µg
|
100 µg (50,0 %)*
|
*% RHP – Referenční hodnota příjmu
**DDD – Doporučená denní dávka
FAQ:
Co znamená, že prodáváte dezintegrovanou chlorellu?
Dezintegrováno (rozrušena buněčná stěna) – využitelnost 83 %