Zavolejte nám (Po-Pá 9-16)

Sleva -7%

Vitamin C-olway (100 tobolek)

Vitamín C-olway je čistě bioorganický, pouze z citrusů a zelené pohanky. Přírodní, vydatný v každé dávce (200 mg čistého levotočivého vitamínu - nikoli kyseliny askorbové!), v souladu s nejnovějšími trendy zdravého životního stylu.

Více informací ›

Máme na skladě 1 ks Více informací › Objednávky do 22. 4. 10:30, předpokládané dodání: u vás v úterý 23. 4.
720 Kč Původní cena
670 Kč 598 Kč bez DPH
Sleva -7%
Ušetříte 50 Kč
ks
Kód produktu: CM_73
Záruka: 24 měsíců
Popis a parametry
Vitamin C-olway (100 tobolek)
Vitamin C-olway …
670 Kč

Popis produktu

Vitamín C-olway - zcela přírodní levotočivá forma vitamínu C

Vitamín C je nejdůležitějším mezi vitamíny, které přijímáme ve výživě, i kdyby to mělo mít význam jen pro jeho roli při procesu vzniku tělesného kolagenu - bílkoviny mládí a hlavní složky pojivové tkáně. Člověk je jedním z nemnoha savců naší planety, jehož organismus v játrech vitamín C nevytváří. Extrémním příkladem katastrofálních následků jeho nedostatku jsou kurděje. Ani dnes nemíváme možnost vždy zcela účinně dbát o pravidelný přísun vitamínu C do organismu. Navíc mnohé nepříznivé civilizační vlivy nás stále častěji řadí mezi osoby se zvýšenou spotřebou této látky.

Kyselina askorbová, která bývá nejčastěji vyráběna syntézou z kukuřičné dextrózy, často představuje jedinou či hlavní složku drtivé většiny všech výrobků distribuovaných ve světě jako vitamín C. Je však v lidském organismu jen velmi slabě vstřebáván a jeho systematická konzumace či jen ve vysokých dávkách může v organismu způsobovat i pro zdraví nežádoucí vedlejší účinky. Bioorganický vitamín C je zcela přírodní levotočivou formou a vstřebává se stejně jako vitamíny získávané z potravin. Stejný je přece i jeho původ.

Vitamín C-olway

  • zásobuje organismus přírodním vitamínem C
  • stimuluje procesy tvorby kolagenu
  • podporuje funkci imunitního systému
  • zpevňuje stěny cévního systému

1 kapsle obsahuje 200 mg vitamínu C, což představuje 250 % DDD (doporučované denní dávky). 

Obsahuje:

Mletá zrníčka naklíčené pohanky (fagopyrum esculentum moench). Pohanka je rostlinou, která je již tisíce let používaná ve východní medicíně proti vysokému krevnímu tlaku, slabému oběhu krve, alergii, křečovým žilám, omrzlinám, dysfunkci kapilárních cév a mnoha jiným zdravotním problémům, jako jsou např. projevy předčasného stárnutí organismu. Představuje bohatý zdroj bioflavonoidů, enzymů a jiných látek, které byly uznány za zdraví prospěšné. Ze zrníček pohanky se získává rutin, kvercetin, hesperidin, hyperozid, angiotensin a inhibitory lipázy. Obsahují vitamíny B1, B2, P a PP. A rovněž bílkoviny (12-15 %) a osm cenných aminokyselin, jako např. lyzin (5-7 %), lecitin, koenzym Q10, lipidy, minerály (železo, fosfor a měď, nikl, kobalt, bor, zinek, vápník, hořčík, mangan, selen a jód), organické kyseliny: galusová, kávová, chlorogenová a protokatechová. Z klíčící pohanky se extrahuje levotočivá forma vitamínu C o největší vstřebatelnosti (v organismu člověka). Ve zralých zrníčkách pohanky se již vitamín C prakticky nevyskytuje. Rostlinka hospodaří se svojí vitální biologickou silou v etapě klíčení. Extrakt z naklíčených zrníček může obsahovat až 26 % nejlépe vstřebatelné levotočivé formy vitamínu C. Lyofilizáty a extrakty zelené pohanky jsou velmi hodnotným komponentem výživových doplňků, protože její klíčky obsahují velké množství flavonoidů (46 000 ppm). Světový seznam suplementů diety, mezi které bude zařazen, je již celkem imponující a stále se rozšiřuje. Fagopyrum esculentum moench extract je v sektoru výživových doplňků velmi pokrokovým komponentem, který "rozjíždí ohromnou kariéru".

Mleté plody hořkého pomeranče (citrus aurantium L.). Hořký pomeranč nepatří mezi jedlé druhy ovoce. Představuje však výborný zdroj levotočivé formy vitamínu C, jehož množství může představovat v standardním výtažku až 42 %. Hořké pomeranče jsou však na rozdíl od těch běžných mnohem bohatší nejen o vitamín C, ale také o polyfenoly, antokyany a jiné silné antioxidanty. Např. bioflavonoidy - hesperidin a narirutin, thiamin, rostlinné kyseliny jako: kyselina listová, hydroxyskořicová, kávová, kumarová, sinapová, ferulová, a k tomu: beta-karoten, provitamíny, vitamíny B1, B2, B6, z minerálů např. vápník, fosfor, železo, hořčík, sodík, selen a draslík. Kromě obsahu skvěle vstřebatelné formy vitamínu C je hořký pomeranč slavný především díky extraktu z jeho plodů - synefrinu - přírodní náhražky z trhu již staženého neslavně proslulého efedrinu. Synefrin má vědecky potvrzené vlastnosti, stimulující procesy termogeneze lipolýzy (rozkládání tuků) a také schopnost potlačovat chuť k jídlu. Proto se stal žádoucím komponentem pro účinné prostředky k hubnutí. Seznam farmaceutických a suplementačních výrobků, které ve svém složení obsahují vitamíny a další aktivní látky pocházející z citrusu aurantium L., čítá několik stovek pozic. Nacházejí se na něm i celosvětově nejlépe prodávané suplementy.

Při tvorbě výživového doplňku C-olway hledali výrobci výhradně mezi rostlinnými zdroji tohoto vitamínu, kde se vyskytoval ve formě nejlépe biologicky dostupné pro lidský organismus. Naklíčená pohanka ani hořký pomeranč sice nejsou množstevními rekordmany s ohledem na procentní podíl vitamínu C v surovině, jako jsou například acerola (barbadoská třešeň) nebo šípek. Přesto však vitamíny, které se vyskytují v citrus aurantium l. a ve fagopyrum esculentum, jsou charakteristické nejlepší biologickou dostupností, tzn. úrovní, jakou se tento vitamín uvolňuje v trávicím traktu z původních chemických vazeb dárcovské rostliny a jak se následně vstřebává a je rozváděn do orgánových tkání. Vitamín C v klíčkách pohanky a plodu hořkého pomeranče je však charakterizován ještě něčím daleko důležitějším. Je to jeho velmi vysoká biologická aktivita - úroveň, jakou je vitamín vstřebáván z výživy, jak splní svoji funkci v organismu a jak předchází následkům případného nedostatku této látky v těle.

C-olway je produktem bez kompromisů. Obsahuje prostě dva rostlinné výtažky a nezbytné množství protihrudkující látky (rovněž přírodního původu), bez které by nebylo možné je uzavřít v tobolkách. Zrezignovali jsme z přídavku minerálních askorbanů a jakýchkoli jiných dalších forem vitamínu C. Dokonce ani komplexy bioflavonoidů, protože takové vazby, i když mezi tvůrci vitamínů bývají často používány, se v přírodě nevyskytují. Zelená pohanka a citrusy obsahují dostatečné množství flavonoidů v přirozených vazbách s vitamínem C.

Rezignovali jsme i na levnější formy přípravku v tabletách, protože by pak bylo nutné dodat také látky, které se v přírodě vedle vitamínu C běžně nevyskytují. Extrakty z rostlin obsahujících vitamín C, dokonce i těch, které charakterizuje jeho vysoký procentní podíl, musí mít také velký objem, aby bylo možno efektivně získat vysokou dávku čistého vitamínu. Proto si také výrobci vypomáhají s kyselinou askorbovou, která je také komponentem velmi levným. Náš výběr padl na extrakt z pohanky a z hořkého pomeranče také proto, že obsahují poměrně mnoho vitamínu C (až 26 % a 40 %). Jinak řečeno, patří mezi rekordmany ve vydatnosti z efektivního výtažku. Dovolilo nám to složit tobolku obsahující výhradně přírodní vitamín, bioorganický s relativně vysokou dávkou samotného čistého vitamínu. Výrobek je v tomto ohledu v evropském měřítku unikátní. No a konečně - naklíčená pohanka a hořký pomeranč také proto, že jsou to vhodné komponenty pro synergické působení přírodního vitamínu s mnoha dalšími látkami prospěšnými lidskému zdraví. Proto, že jsou již dlouho masově konzumovány v asijských zemích za účelem suplementace přírodním vitamínem C. Zejména v rozvinutých asijských zemích, kde je celosvětově nejvyšší úroveň společenského povědomí o nutnosti doplňování výživy o doplňky pro zdraví. V současnosti se tam utvářejí také trendy sektoru wellness, a proto i v souvislosti s tím: co si již v té části světa spotřební trh získalo, je avantgardní a jednoduše velmi dobré. Teprve po mnoha letech si asijské vynálezy získávají své příznivce v USA a ještě později pak v Evropě.

Přípravek ve svém složení neobsahuje:

Syntetické formy kyseliny askorbové, minerální askorbinany, citrinany, potravinářské konzervanty, barviva, aromatizující látky, cukry, soli, škrob, kvasnice, pšenici, gluten, sóju, zelený pepř, komplexy izolovaných bioflavonoidů, glycerín, karamel, celulózu, sorbitol, přídavky zahuštěné pomerančové šťávy, sacharín, cukralózu, fruktózu, guarovou či celulózovou gumu, oxid křemičitý, karboxymetylové sloučeniny, dextrózu ani žádné suroviny pocházející z geneticky modifikovaných rostlin.

Složení:

  • Výtažek z naklíčených zrníček pohanky obecné (Fagopyrum esculentum Moench), výtažek z plodů hořkého pomeranče (Citrus aurantium L.)
  • Pomocné látky: rybí želatina (obal tobolky), stearan hořečnatý (přírodní protihrudkující látka).

1 balení obsahuje 100 ks tobolek

1 tobolka v 670 mg hmotnosti obsahuje:

  • Mletá zrníčka naklíčené pohanky (fagopyrum esculentum moench) - 200 mg.
  • Mleté plody hořkého pomeranče (citrus aurantium L.) - 375 mg.

Způsob užívání:

jako výživový doplněk - doporučujeme užívat 1 tobolku denně, v době, kdy nebudete konzumovat pokrm obsahující ovoce, zeleninu či jiné zdroje přírodního vitamínu C. Doporučujeme rovněž rozdělit dávku obsaženou v jedné tobolce a rozsypat ji v průběhu dne do konzumovaných jídel. Nepřekračujte doporučovanou dávku v průběhu dne. Zvýšení denní dávky užívaného suplementu konzultujte s lékařem. Přípravek nelze používat jako náhradu pestré výživy.

Skladování: Skladujte při pokojové teplotě, v suchém místě, mimo dosah dětí, uzavřené v originálním balení.

Kontraindikace: Přecitlivělost na kteroukoli ze složek suplementu.

Další informace získáte také zde.

PROČ vitamín C - C-olway?

Proč firma COLWAY nabídla spotřebitelům vlastní vitamín C, když jen v Evropě bylo na trh uvedeno již kolem 8 tisíc nejrůznějších produktů právě o tomto názvu? Copak se ještě v dnešní době v tak hustě konkurenčně naplněné tržní oblasti dá vytvořit výjimečný produkt? Ukázalo se, že ano. Téměř 96 % ze sortimentu nakupovaného zboží spotřebiteli z celého světa obvykle představuje pravotočivou krystalickou kyselinu askorbovou syntézovanou v čínských továrnách z americké dextrózy. Formu, jakou naše organismy po milion let nikdy nepoznaly, a proto ji dnes špatně vstřebávají. Další 3 % jsou směsí toho prvního - syntetického s vitamínem extrahovaným z biomasy. Pouze mizivá setina je tvořena rostlinnými preparáty v čisté formě. A přesto i tehdy je biologická dostupnost vitamínu C v těchto produktech velmi rozdílná. Nejlepší vitamín C, jaký obsahují rostlinné výhonky, potkáváme na trhu velmi zřídka. Není to výdělečný byznys.

Vitamín C-olway je získáván z klíčků pohanky a z plodů, kůry, květů a lístků mladého hořkého pomeranče. Neobsahuje plniče ani syntetické doplňky kyseliny askorbové, ani jeho derivátů. Je bioorganický, levotočivý a avantgardní. Doplňky stravy založené na těchto rostlinných složkách si získávají popularitu mezi znalci.

Vitamín C je nejdůležitějším ze životně důležitých vitamínů pro správné fungování mnohých procesů v našem těle. Colway je vydavatelem dosud nejširší knižní publikace vědecko-populární literatury. Nejdůležitější ze stovek biologických funkcí se zdá být podmiňování kolagenogeneze – procesu, díky kterému vzniká naše pojivová tkáň.

Vitamín C-olway se ihned s velkým ohlasem zařadil do skupiny výrobků uznávaných za nejlepší ve své třídě doplňků stravy v Evropě. Stal se také brzy jedním z našich nejčastěji nakupovaných výrobků.

Produkt je zařazen v kategoriích

Doplňky stravy Imunita

Zobrazit celý popis

Parametry

Použití imunita

Zobrazit všechny parametry